Nors Europos šalys susivienijo į Europos Sąjungą, jos neprarado savo autentiškumo, kuris susiformavo per daugelį metų. Pagrindinės Europos švietimo sistemai būdingos vertybės yra laisvė, autonomija ir individualumas. Tai, kaip šios vaiko savybės ugdomos, priklauso nuo konkrečios šalies. Azijoje vaikų auklėjimo ypatumai dar įvairesni.

Indija: valdykite emocijas, gerbkite vyresniuosius ir ruoškitės kurti šeimą

Indijoje gamtos ir žmogaus ryšys yra įsišaknijęs religijoje. Pagrindinė žmogaus užduotis – pasiekti harmoniją su savimi ir išoriniu pasauliu. Ir šiam tikslui jam nereikia siekti materialinių gėrybių. Pakanka atrasti vidinės ramybės jausmą. Jei vaikas auklėjamas nuolankiai, mokomas kovoti su pykčiu, šypsotis ir džiaugtis gyvenimu, jo požiūris į žemiškąsias vertybes visiškai kitoks. Žmonės turi neįtikėtinų vidinių saviugdos išteklių. Todėl žmogus jaučiasi laimingas, nesvarbu, kiek pinigų pavyko uždirbti. 

Indijoje vaikas mokomas besąlygiškai 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją