Islamas skelbiasi esąs gyvenimo religija, todėl musulmonai nežiūri kažkaip ypatingai tiek į seksą, tiek į žmogaus kūną. Pasak islamo, turėdamas intymių santykių žmogus vykdo Dievo nurodymus, nes taip jis susilaiko nuo nuodėmės. Islamas smerkia lytinį susilaikymą: tai prieštarauja žmogaus prigimčiai, todėl arabiškuose kraštuose nėra vienuolynų. Yra net versija, kad Europos renesansas su antropocentrizmo ir pagarbos kūnui idėja tapo įmanomas po Kryžiaus žygių – tada europiečiai pamatė musulmoniškus Rytus, kur žmonės stebėjo sielos ir kūno harmoniją. 

Islamas draudžia tik homoseksualius santykius (nors ir dėl jų jau kyla diskusijų, jau nebežiūrima taip griežtai – čia Vakarų įtaka) ir skausmingus santykius, visi kiti draudimai gali būti sugalvoti pačių žmonių. Pavyzdžiui, daugelis musulmonų įsivaizduoja, kad oralinis seksas yra blogai. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją