Šių eilučių autoriui pavyko gauti naujų duomenų bei faktų, kokie žmonės čia galėjo dalyvauti ir kas išties dirigavo šiai gudriai suregztai kontrabandinių pinigų gabenimo schemai. Paaiškėjo, kad grupuotės organizatoriumi yra laikomas asmuo, kuris praeityje yra ragavęs emigranto duonos tautiečių pamėgtoje Anglijoje. Tiesa, prieš keletą metų dėl nežinomų priežasčių jis grįžo į Lietuvą ir šiuo metu gyvena Vilniuje. 

Verta pastebėti, kad itin dažnai darbo reikalais dėl „fūrų“ lankydavosi Kaune. Tai patvirtino keli pašnekovai iš Anglijos lietuvių tarpo. Pavyko prakalbinti ir anksčiau veikusioje bei su šiais veikėjais siejamoje pervežimo bendrovėje vairuotoju dirbusį vyrą. Pokalbio metu jis tiesiai šviesiai prisipažino iš Anglijos išgabenęs krepšį su įspūdinga pinigų suma.

Klestintys „žolės“ augintojai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją