Nors šiais laikais mokslinis supratimas yra visai kitoks ir iš esmės neapima ezoterinių temų, praeityje buvo kitaip. Tuo metu žmonės, besidomintys matematika, natūraliai domėjosi ir skaičių magija bei numerologiniais reiškiniais, tačiau dėl to nebuvo ignoruojami. Juk numerologiškai aiškinti Biblijoje esančius skaičius buvo bandoma jau gerokai anksčiau žmonijos istorijoje.

Numerologijos pradininkas – Pitagoras iš Samoso (apie 570–500 m. pr. m. e.), teoremos apie stačiuosius trikampius autorius ir legendinės slaptos draugijos įkūrėjas. Jis ir sukūrė teoriją apie tai, kad skaičiai nuo 1 iki 10 turi tik jiems būdingų savybių. Pitagoro sukurta numerologijos sistema naudojamasi iki šiol.

Numerologai sako, kad mes egzistuojame tam tikroje matricoje, mus nuo gimimo veikia unikali „skaitmeninė programa“. Ir kiekvienas žmogus turi savo kodą, vykdo tam tikrą jam skirtą programą. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją