Kai pats padarai kvailystę, nėra ant ko pykti. Vis tik išvykus į kitą valstybę būtina žinoti, ko negalima daryti. Pavyzdžiai, sukeliantys diskomfortą, dažnai banalūs.

Tarkime, pas mus Lietuvoje, kirtus gatvę įstrižai ne baltomis juostomis pažymėtoje perėjos vietoje, gresia bauda. Patys Kaune ją esame užsidirbę. Romiečiai tai išgirdę – nusijuoktų. Policija tokiems menkiems incidentams laiko negaišta. Čia pėstysis retai gatvę pereina juostomis. Kodėl? Atvirai pasakius, nežinau. Gal, kad pėstysis čia – kaip šventa karvė, todėl, neriant tarp mašinų, pakėlus pėsčiajam ranką, vairuotojai automobilį sustabdo. Tuo tarpu tvarkingai išlaukus žalios šviesoforo spalvos ir atsdūrus perėjoje man pačiai pasitaikė, kad automobilis parmušė. Taip atsitinka ne tik man, visiems, kurie per perėją eina tarsi „apsimiegoję“, neryžingai, pernelyg lėtu žingsniu. Tai Romoje labai pavojinga, nes laikoma arogancija. Todėl – būkite ryžtingi, eidami per perėją ir dar pakelkite ranką.

Kitas paradoksas, „apakinantis“ mūsų turistus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)