Superslapto objekto statybose lietuviai nedalyvavo

Buvęs unikalaus karinės paskirties statinių komplekso, esančio Kazlų Rūdos savivaldybėje, Gulioniškių kaime, savininkas Evaldas Vaičiūnas šiandien neslepia, kad šitą legendomis apipintą objektą – sovietų laikais elitine laikytos 7-osios Pabaltijo desantinės divizijos požeminę vadavietę, ryšių mazgą ir vadinamą Brežnevo vilą – dar 2000-aisiais metais beveik už skatikus įsigijo iš Valstybės turto fondo.

„Kauno placdarmu vadinamas objektas su visais statiniais ir kariniu aerodromu stovi ant žemės, kurios plotas užima beveik 5000 hektarų, – pasakoja E. Vaičiūnas. – Patalpos po žeme užima daugiau nei tūkstantį kvadratinių metrų. Bet niekas iš lietuvių, kiek mums yra žinoma, šio superslapto objekto statybose nedalyvavo. Lietuviai atveždavo statybines medžiagas iki užkardo miške ir išlipdavo, o jų vietą užimdavo kariškiai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)