Seksologams sutarus dėl erotinių fantazijų malonumo ir naudingumo, mokslininkai nusprendė šias fantazijas dar geriau suprasti, patyrinėti, išsiaiškinti, apie ką dažniausiai svajojama. Maždaug 10 tūkstančių prancūzų ir prancūzių buvo pasakyta: „Papasakokit dažniausias savo erotines fantazijas, tai yra, erotinius įvykius, kuriuos įsivaizduojate ir kurie jus jaudina.“ Atsakinėjusieji paaiškindavo, ar fantazuoja apie seksą, ar apie meilę, ar apie pažįstamą žmogų – buvusį, esamą, galimą draugą (-ę), įžymybę, ar apie jo jausmus. Be to, klausta, ar tokie vaizdiniai patrauklūs, ar ne.

Žmonės išradingi ir gali įsivaizduoti keisčiausius dalykus (plokščią žemę ar seksą su krokodilu), ir vis tik žmonės panašūs, todėl jų fantazijas galima surūšiuoti. Turint tokią gausybę fantazuotojų pavyko išskirti būdingesnes vyrams ir moterims fantazijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)