Harvardo universiteto profesorius Robertas Barro mano, kad būtų geriau, jei vyriausybė išvis nelįstų į „grožio biznį“. Antai, restoranų tinklas „Hooters“ samdė tik tuos, kurie buvo „pakankamai patrauklūs“. 1990 metais teismas leido jiems toliau tęsti tokią praktiką. R. Barro tam pritaria. Pasak jo, esminiai kriterijai vertinant darbo produktyvumą yra tai, ką darbuotojas suteikia klientui, taip pat ir gera atmosfera kolektyve. Darbuotojo fizinė išvaizda yra vertinama klientų ir bendradarbių, tai pagrįsta kvalifikacijos dalis, kaip miklumas, sumanumas, darbo patirtis ir asmenybės turtingumas. 

2010 metais atliktas „Newsweek“ tyrimas parodė, kad 64 proc. personalo vadybininkų įsitikinę, jog fizinė išvaizda priimant į darbą yra labai svarbi ir bus tokia ateityje. Dėl to galima ginčytis iki nukritimo, tik reikia pasižiūrėti, į kurią balą įkrisi, kad pernelyg neperšlaptum. Bet kuriuo atveju daugybė pramonės šakų ir profesijų nukentėtų, jei neteiktų jokios svarbos grožiui. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją