Vienu žodžiu, žemės ūkis kaip verslas man toli toli, ties Jupiterio žiedais. Aš net nesupratau, kaip skaičiuoja Puišės turtus žandyrais. Na štai, liūdnai pagalvojau, kaip toli jau atitrūkome mes, Rašytojų sąjungos nariai, nuo žemės ūkio problematikos. O kažkada juk pagrindinė rašytojų rašymo tema buvo Lietuvos kaimas. Apleidome apybraižų apie žemės ūkį barą visiškai.

Bet kas yra žandyras? Panašu į žandarą? „Žangada“, tai Juleso Verne'o romanas, o žandyras irgi prancūziškai skamba. Kas tai galėtų būti?

Mums prie stalo įveikus pirmą viskio bonkę, jau išdrįsau paklausti, o kas tas žandyras, kurių keliolika turi Puišė ir kuriais matuojamas nežmoniškas Puišės turtingumas.

– Tu durnas gal. Nesupranti? Tai Johnas Deere'as pagal Vilniaus tarimą būtų. Traktorius. Gal du milijonus kainuoja. Ką aš žinau. Bet tikrai daugiau nei milijoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)