Kodėl taip nutiko? Peržvelkime istorinius faktus.1945-ųjų gegužės 7-ąją Alfredas Jodlis, Vermachto Vyriausiosios karinės vadovybės operatyvinio štabo viršininkas, pasirašė vokiečių kapituliacijos aktą. Visgi rusams netiko nei kapituliacijos tekstas, nei per menko rangu saviškio generolo Ivano Susloparovo dalyvavimas šiame istoriniame įvykyje, tad Josifas Stalinas pareikalavo, kad visa tai būtų „apiforminta“ deramu būdu. Vakarų Sąjungininkai, žinoma, sutiko. Kitos dienos vakare, Berlyno priemiestyje, dalyvaujant maršalui Georgijui Žukovui, maršalui Wilhelmui Keiteliui bei oro pajėgų vyriausiajam maršalui Arthurui Tederiui ir kitiems įgaliotiems asmenims, buvo pasirašytas besąlyginės kapituliacijos aktas. Anglų bei rusų kalbomis parengti akto egzemplioriai buvo identiški, tačiau dėl laiko juostų skirtumo, pasirašymo momentu, Maskvoje buvo jau gegužės 9-oji

Tokia tad skirtingų Pergalės dienų „paslaptis“, atkeliavusi pas mus iš praeities, kurią reikia prisiminti, mokytis iš jos klaidų arba... paversti tautos identiteto, sumaniai manipuliuojamo propagandos, dalimi. Tai ir įvyko Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)