Prisirišimo jausmas

Tibeto dvasinis vadovas Dalai Lama yra pasakęs: „Žmonės buvo sukurti tam, kad juos mylėtų, o daiktai buvo sukurti tam, kad jais naudotųsi. Šiandien pasaulyje tiek chaoso yra dėl to, kad mes naudojamės žmonėmis, o mylime daiktus.“ Atsisveikinti su daiktais gali būti sudėtinga dėl to, kad mes linkę prie jų prisirišti, beveik taip pat stipriai kaip ir prie artimų žmonių, todėl, kai juos tenka paleisti, jaučiamės lyg netektume ir dalelės savęs, t. y. išgyvename netekties jausmą. Ir būtent todėl, kad jaučiame tam tikrus jausmus, nesinori imtis esminės daiktų revizijos. 

Vis tik, jei išdrįsite pamatyti ir bent jau sau prisipažinti, kokie jausmai kyla, kai svarstote ar kalbate apie daiktų atranką ar mažinimą, tai gali iš esmės padėti į daiktų atranką pažiūrėti paprasčiau ir sumažinti jaučiamą emocinį krūvį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją