Vien dėl šio patiekalo verta važiuoti į Aukštaitiją: patyręs virėjas neatsigina norinčių sužinoti slaptą receptą
2022 m. balandžio 28 d. 16:25
aA
Su Arūnu Činčiu susitikome jo sodyboje, Žiurių kaime. Rodos, užsilipus ant aukštesnės kalvos – išvysi Latvijos lygumas. Pasienis vos už 4 kilometrų ir Arūnas tikina, kad mes ne Žemaitijoje, ne Aukštaitijoje, o – Žiemgaloje.
Straipsnis delfi.lt pirmą kartą publikuotas 2018-06-01
Norėjo tarnauti Afganistane, o tapo – virėju
Būtent persikėlęs į šalia Žagarės miesto esantį kaimą, Arūnas įkūrė Žiemgalos krašto kulinarinio paveldo asociaciją ir pradėjo žmones mokyti gaminti tradicinį Žagarės patiekalą – kleckus. „Aš jaunystėje tarnavau Tarybų armijoje. Norėjau į Afganistaną, o tapau virėju, tarnavau prie Maskvos. Ir kol netapau virėju, tol nesidomėjau kulinarija. Niekada negalvojau, kad gyvenime darysiu tokius dalykus, kuriuos darau dabar“, – šypteli metų pašnekovas.
Vos įžengus į kaimo turizmo sodybos vidų, Arūnas ir jo mama Janina pastato visus prie darbo – gaminsime ruginės tešlos kleckus. Būtent juos prieš kelerius metus Arūnas sertifikavo ir dabar veda edukacines kulinarinio paveldo puoselėjimo pamokas.

Visą straipsnį gali skaityti tik prenumeratoriai
Tapdami prenumeratoriais, jūs remiate nepriklausomus autorius ir žurnalistus. Stipri ir laisva žiniasklaida – demokratijos ramstis ir vertybė, kurią būtina puoselėti.
Kviečiame prisijungti prie Delfi prenumeratorių bendruomenės.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(2 žmonės įvertino)
3.0000