Skaitytoja Lina klausia: „Mėnuo baigėsi, kitas mėnuo jau irgi į pabaigą, tačiau atlyginimo sąskaitoje vis nėra. Jau beveik du mėnesius gyvenu be algos. Prašiau darbdavio gražiuoju pervesti, juk turiu du mažus vaikus ir banko paskolą, tad pinigai man reikalingi, tačiau gražūs prašymai darbdavio neveikia, jis greičiau atsiskaito su tiekėjais, bet ne su darbuotojais. Vis sako, kad pinigų algoms nėra. Pavargau laukti, kur man kreiptis, kad atgaučiau neišmokėtą darbo užmokestį?“

Atsako LJAA viceprezidentė, advokatė Evelina Andriuškevičiūtė:

„Valstybinė darbo inspekcija paskelbė, jog 2021 metais darbo ginčų komisijose buvo gauta 5,4 tūkst. prašymų, dalį jų patenkinus buvo priteista bendra 6,14 mln. eurų suma. Dažniausia kreipimosi į darbo ginčų komisijas priežastis – neišmokėtas darbo užmokestis. Darbuotojų reikalavimai dėl darbo užmokesčio priteisimo per praėjusius metus sudarė net apie 66 proc. visų gautų prašymų.

Jei jūsų darbo užmokestis vėluoja...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)