Kuo mums naudinga druska

Druska yra natūralus šaltinis, kurio rasite tiek mūsų organizme, tiek ir vandenyne. Ji nuo seno buvo laikoma vertingu maisto produktu, nes druska, kaip ir minėtasis cukrus bei riebalai, gali labai pagyvinti daugybės patiekalų skonį. Ne veltui patiekalai, kuriems trūksta skonio, vadinami prėski, o štai net ir iš pažiūros nelabai skanus maistas, jeigu yra padruskinamas, įgauna puikų skonį.  Tokiu būdu mes galime vartoti ir sveikus produktus (pavyzdžiui, beskonius arba labai karčius), paskanindami juos druska.

Tačiau druska svarbi ne tik dėl savo skoninių savybių. Kaip teigia Maxas Lugavere'as, bestselerio„Genialus gyvenimas“ autorius, natris, pagrindinis druskoje esantis mineralas, yra reikalingas gana dideliais kiekiais, kad mūsų sveikata būtų gera. Jeigu trūksta šio mineralo...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)