Po karo dūdmaišininkas susitiko su išgyvenusiais vokiečiais, tą dieną sėdėjusiais šlaituose priešais paplūdimį, ir pasiteiravo, kodėl jie jo nenušovė. „Manėme, kad tu visiškai išprotėjęs ir ne mažiau drąsus – ranka tiesiog nekilo paspausti ginklo nuleistuką.“

„Visiškai išprotėjęs ir ne mažiau drąsus“, taip kalbėjo ir apie Johną Malcolmą Thorpe'ą Flemingą Churchillį, kuris istorijoje geriau žinomas „Išprotėjusio Džeko“ pseudonimu. Berniukas gimė Britanijos valdomame Ceilone (dabartinė Šri Lankos teritorija), vėliau su tėvais grįžo tėvynėn, dar vėliau, jau turėdamas du jaunesnius broliukus, vėl iškeliavo į Honkongą. Kol galiausiai, Europoje siaučiant Pirmajam pasauliniam karui, atrodo, visiems laikams parvyko į „senąją gerąją Angliją“.

Nežinia, kaip tėvams, tačiau jaunajam Džekui parvykti „visiems laikams“ nesinorėjo – keliavęs nuo kūdikystės, norėjo keliauti ir toliau, o puikiausios galimybės patirti nuotykius ir pamatyti pasaulį, žinoma, buvo kariuomenėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją