Kas yra narcizas, jau daugeliui aišku. Narcisistinis asmenybės sutrikimas (NAS) – tai toks pakrikimas, kuomet žmogus linkęs sutelkti visą dėmesį į save, turi padidėjusį pritarimo, pripažinimo troškimą, kuris renkasi ne būti, o atrodyti, kuris stokoja empatijos. O štai empatas – visiška narcizo priešingybė. Kaip pasakoja psichologė Caroline Erb portalui Miss.at, priešingai nei narcizai, empatai sugeba suprasti, ką jaučia kiti žmonės, ir juos užjaučia, jeigu kas nors būna ne taip, jeigu jie liūdi, jeigu jiems skauda. Empatai yra paslaugūs, geranoriški. 

Tikriems empatams yra būdingas stiprus charakteris ir atsparumas. Tuo tarpu tikri narcizai – labai pažeidžiami. Taigi narcizas ir empatas – tai du skirtingi žmonės. Kaip, žinia, priešingybės traukia viena kitą, todėl susikuria daug tokių porų.

Empatiškiems žmonėms kurti santykius yra lengviau. Kuo žmogus empatiškesnis, tuo jis socialesnis, labiau linkęs bendrauti, domėtis žmonėmis, atskubėti į pagalbą, kai jiems to reikia. Empatai gana greita susižavi, įsimyli, yra pasirengę dovanoti savo širdį. Taigi jie gali patys inicijuoti santykius su narcisistine asmenybe...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją