Žmonių, kuriuos tiesiogiai palietė karas, psichika patiria didžiulį sukrėtimą. Su karo baisumais susidūrę žmonės pasakoja, kad net ir praėjus ne vieneriems metams jie negali miegoti prie atvirų langų ir nubunda nuo menkiausio krepštelėjimo.

Karo psichologas ir dėstytojas iš Ciuricho Hubertas Annenas paaiškina, kokį vaidmenį atlieka ukrainiečių ryžtas ir valia. Ukrainiečių kovinė moralė yra didžiulė, Ukrainos kariai turi psichologinių pranašumą. Tai yra valios kovoti efektas, kuris, atrodo, yra daug stipresnis iš Ukrainos pusės nei iš Rusijos. 

H. Anneno teigimu, kovinė moralė visada buvo laikoma itin svarbia sąlyga pergalei kare. Tai galima pastebėti ir sporte, kur žemesnės klasės komandoms sekasi laimėti – ypač dėl tinkamo požiūrio, komandinės dvasios ir kovos dvasios – nugalėti akivaizdžiai stipresnį varžovą. Esminė kovinės moralės sąlyga yra

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)