Tekstas pirmą kartą publikuotas Delfi.lt 2017-09-06.

Visgi įsiprašyti į Valerijaus dienotvarkę pavyko. Su pašnekovu susitikome Klaipėdos universitete. Kadangi esame ne vietiniai, o automobilį nuo pagrindinių universiteto pastatų palikome gan toli, Valerijus jau iš tolo mums pamojo, link kurios pusės eiti. Mojantį vyrą pamatyti nebuvo taip lengva – neaukštas, apsirengęs kamufliažiniais drabužiais Valerijus tarsi prapuolė aplinkoje. Užsimaskavo – juokais pagalvojau.

„Kodėl jūs neinat per pievą?“ – mums priėjus prie V. Krisikaičio, sėdinčio universiteto kieme ant tamsiai rudai nudažyto medinio suoliuko, paklausė šis. Paaiškinome, kad nenorėjome mindyti vejos. Vyras numojo ranka ir šyptelėjo: „Mes juk pėstininkai, galime eiti tiesiai“. Šyptelėjau ir aš.

„Kiek laiko užtruksime“, – gan griežtai, arba taip pasirodė, paklausė Valerijus. Pasakiau, kad viskas priklauso nuo to, kiek laiko turi pats atsargos karys. „Neturiu visai“, – rimtai sako jis ir kviečia eiti į savo kabinetą, tik įspėja, kad kelis kartus pokalbio metu turės išeiti, mat kitą dieną ruošiasi iškeliauti su šauliais į nardymo stovyklą. Su visomis sąlygomis sutikome. Ir iš tiesų, viso pokalbio metu netilo pašnekovo telefonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)