Romos prekybos centruose ir turguose jau raudonuoja šviežios braškės. Kai mūsų šeima, atvykusi į Italiją, apsigyveno Etruskų plantacijoje prie Tirėnų jūros stūksančiame Lacijaus ūkyje, apstulbino tai, jog po atviru dangumi per metus subręsta net trys braškių derliai. Pirmasis – kovo antroje pusėje. Kovo braškės – saldžios ir sultingos, bet šiek tiek kitokios, nei tarkime, sunokusios vasarą arba rudenį.
Pavasarį – dietiška braškių macedonia: prireiks vos 4 ingredientų
www.DELFI.lt
FOTO:
Italų mityboje iš tiesų viskas harmoninga kaip W. A. Mozarto simfonijoje. Jei visą kovą kaip apsėsti italai rijo kremais įdarytus pyragaičius, negalvodami apie papildomus kilogramus, tai artėjant šventoms Velykoms organizmas privalo šiek tiek pakentėti. Bet kaip reikėtų išgyventi be saldumynų? Tai tiesiog neįmanoma.