Socialinėje medijoje galime pamatyti, kad skirtingi žmonės pasiekia įspūdingų rezultatų laikydamiesi vienos iš mano išvardytų dietų. Tai veikia todėl, kad žmonės, laikydamiesi dietos, sugeba sukurti ilgalaikį kalorijų deficitą, nepriklausomai nuo to, kokios dietos laikosi. 

Yra labai daug niuansų, kodėl viena ar kita dieta gali veikti geriau ar blogiau, tačiau tai labai individualu. Dieta, kuri gali būti optimali vienoje situacijoje, kitoje tokia būti negali. Pavyzdžiui, dietos poveikis žmogui gali būti paremtas fiziniu aktyvumu, kūno riebalų procentu, pomėgiu valgyti vienokį ar kitokį maistą (riebų, liesą ir pan). Mano manymu, kai žmogus atranda dietą, kuri jam veikia, jis atranda dietą, kuri atitinka jo asmeninę situaciją. O tokiu atveju ir pasiekia gerų rezultatų. Galiausiai, nėra magiškų dietų. Yra kcal deficitas, kuris veikia, nepriklausomai nuo to, kokios dietos laikomasi.

Yra 3 pagrindiniai dietų tipai, kurių dažniausiai laikosi žmonės: keto, mažai ir daug angliavandenių turinti mityba. Žemiau pateiktoje lentelėje yra dietų santrauka, kurias lyginsime tarpusavyje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)