Tik kaip tuomet suprasti dešimtmečiais putininės žiniasklaidos šulų kurstytą nostalgiją SSRS, kurios žlugimą Rusijos diktatorius pavadino didžiausia XX amžiaus geopolitine katastrofa? Jaunąją kartą, sovietmečio (laimei) neregėjusią, o ir vyresniąsias kartas, sovietmečiu dirbusias bei kūrusias (nepaisant daugybės suvaržymų bei sovietinės sistemos ydų), kviečiu šįkart pasižvalgyti į „draugo“/„tovariščiaus“ Sovietmečio grimasas, kurių dar taip neseniai ilgėjosi Vladimiras Putinas.

Girtuoklystė – bene geriausiai daugeliui žinoma, plačiai aprašyta Sovietmečio yda: visuomenę ji alino nuo septintojo dešimtmečio, kai alkoholiniai gėrimai imti pardavinėti daugumoje maisto prekių parduotuvių, iki vėlyvuoju sovietmečiu vykdytos gorbačiovinės „kovos su girtuokliavimu ir naminės degtinės varymu“.

Kuklios Sovietmečio buities ir neįmantrių, bet daugeliui priimtinų laisvalaikio leidimo būdų fone kiekvienam piliečiui buvo užtikrintas nebrangus ir greitas, tačiau žalingas ir žlugdantis būdas atsipalaiduoti prisigeriant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)