O visai be reikalo! Kefyras pasižymi daugybe naudingų savybių, tokių kaip priešuždegiminiu, antioksidaciniu, bakterijų dauginimąsi slopinančiu, žaizdų gijimą spartinančiu, žarnyno veiklą gerinančiu ir cholesterolio kraujyje kiekį mažinančiu poveikiu. Šiame produkte gausu vitaminų B1, B2, B5, B6, B12 ir C, mineralų natrio, kalio, kalcio ir fosforo, mikroelementų geležies, cinko ir vario.
Kefyras – ne tik šaltibarščiams: išbandykite jį gamindami gardų kivių desertą
www.DELFI.lt
FOTO:
Manau, kad daugeliui moterų kefyras turi dvi asociacijas: tai pagrindinis ingredientas gaminant šaltibarščius ir dietų palydovas. Pirmu atveju kefyras suteikia daugiau laimės, nes žinome, kad bus daug skanaus maisto. Antru atveju – dažnai po tokių „dietų“ į jį nebenorime net pažiūrėti.