Italija dievina vaikus. Nė kiek ne mažiau – naminius gyvūnus. Kas trečias italas namuose augina šunį, dažniausiai – porelę, kas ketvirtas laiko katę. Roma garsėja unikaliu Largo Argentina antikos kvartalu, kuriame prabangiai gyvena laukinės katės, nes jos prižiūrimos gyvūnų apsaugos organizacijos ir laikosi ne prasčiau kaip naminiai gyvūnai.

Kai minkštai įsitaisę priešais televizijos ekraną ir menkai geografiją išmanantys vakariečiai mato nuo bombų slėptis skubančią ukrainietę mergaitę, o mokyklos kuprinėje tabaluoja atlėpausis augintinis, nebereikia politikų, analizuojančių tarptautinę situaciją. Viena mintis – kaip Ukrainai padėti.

Rusijos karo su Ukraina metu pasiaukojimo gyvūnams istoriją rašo visos tautos, vienodai Italija ir Lietuva. Kuriam iš mūsų neištryško ašara, išvydus ekrane sprogmens sunaikintą ne tik ukrainietę motiną su dviem vaikais, bet ir identifikavus metalo dėžutėje užmuštą katiną – šios šeimos augintinį.

Prieš kelias dienas skaitau feisbuke vienos lietuvių šeimos žinutę: priimtume į mūsų namus Ukrainos aukas, jei reikia, kartu su naminiais gyvūnais, jei reikia, priglausime ir arklį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės