Kaip sakė buvęs ilgametis Generalinėje prokuratūros Kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija skyriaus vadovas Algimantas Kliunka, 1993 metų liepą Palangoje buvo įsteigtas šio miesto verslo klubas, kuriame tarp savininkų buvo ne tik miesto savivaldybės narių, bet ir valiutinės parduotuvės steigėjas bei kriminalinio pasaulio autoritetų.

„Į minėtą klubą įstoję ir nario mokestį susimokėję nariai gaudavo lipduką, kuris jiems garantuodavo neliečiamumą. Tiesa, tais laikais ir Palangoje netrūko sprogdinimų. Buvo suimta ir tokio Arūno Kubiliaus iš Klaipėdos gauja. Nustatyta, kad šios grupuotės bendrininkai tais laikais šaudė į Jankauskų įsteigtą parduotuvę „Du broliai“. Po kurio laiko likusieji bendrai dar kelis kartus apniokojo šią visoje Lietuvoje ir už jos ribų pagarsėjusią prabangiausių mados pasaulio gamintojų drabužių ir aksesuarų parduotuvę“, – prisiminė A. Kliunka.

Dauguma įvairiose šalies gaujose dominavusių gana jaunų, geros sveikatos ir fizinės formos, o neretai ir moterų dėmesio nestokojančių vyriškių vėlesniais metais buvo nužudyti per tarpusavio kovas dėl įtakos. Neatsitiktinai vien 1993 metais dėl nusikaltimų ir nuožmiose gangsterių kovose Lietuvoje žuvo beveik 1,2 tūkstančio žmonių (palyginimui – tais pačiais metais Rusijos mafijos sostine vadinamoje Maskvoje buvo įvykdyta 250 užsakomųjų žmogžudysčių!).

Aukas laidojo miškuose prie oro uosto

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją