Ilse Jutta Zambona – pirmoji žmona

1925 metais Berlyne rašytojas vedė aktorę ir šokėją Ilsę Juttą Zamboną. Manoma, jog būtent meilė šiai moteriai atsispindi Remarque'o kūrinyje „Trys draugai“. Jų santuoka buvusi aistringa, audringa ir kupina abipusės neištikimybės. Vis dėlto jau 1930 metais juodu išsiskyrė. Remarque'as tėvynėje buvo persekiojamas dėl tuometei nacių valdžiai nepriimtinos kūrybos, jo romanas „Vakarų fronte nieko naujo“ liepsnojo pirmuosiuose nacių užkurtuose knygų laužuose. Taigi, pora vis vien kartu išvyko į Šveicariją. Po to juodu vėl susituokė, nes Ilse bijojo, jog gali būti priverstinai grąžinta į Vokietiją. 

Tuo metu rašytojas jau buvo užmezgęs romaną su aktore Marlene Dietrich. Šios dvi moterys buvo panašios tiek savo išvaizda, tiek gebėjimu suteikti savo mylimajam daug skausmo. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją