Šis dramatiškas posūkis atspindi visą kintančią Kremliaus piramidės hierarchiją. Pats Putinas yra KGB auklėtinis ir ilgus metus suprato tik šios struktūros siūlomas strategijas. Tačiau, nors anksčiau armija niekuomet nedalyvavo Rusijos politikos formavime, laikai pasikeitė ir pasikeitė drastiškai. Anksčiau rusų armija buvo panašesnė į vatinuku ir kaliošais apsirengusį vaikį su dar Antrąjį pasaulinį menančiu „kalašu“ rankoje, tačiau pastarųjų metų investicijos ir pasikeitusi vadyba keičia šitą mums tokį mielą vaizdą. Šiuolaikinė Rusijos armija, kartu su išaugusiu karinės industrijos kompleksu ir atsinaujinusiais ginklais, tampa svarbia rusų politikos korta ir dėl to didžiąja dalimi kaltas yra Sergejus Kužegetovičius Šoigu

Kas yra šis nerusiškos pavardės rusas ir kodėl jo vaidmuo toks svarbus Putino Rusijoje? Kas šis žmogus, kartu su Putinu dingstantis slepiamose Sibiro platybių lokacijose, pažvejoti ar lydintis carą kitų savaitgalio pramogų metu?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės