Parengė Rokas Hasenaitis

Alžyre augęs ir ten gimnaziją lankęs tuo metu dar berniukas Yvesas stebėjo vieną iš prancūzų komedijos tėvu tituluojamo Moliere'o pjesę, kai suvokė, kad būtent mada ir drabužių kūrimas yra jo kelias. Vėliau sekė savarankiškas eskizų kūrimas scenai, o sulaukus 17 metų – studijos Paryžiuje, dizaino mokykloje, bei darbų publikavimas „Vogue“ žurnale, atvedęs Yvesą pas didįjį mados mokytoją, aukštosios mados meistrą Christianą Diorą.

Išmokęs esminių dizaino paslapčių, dirbdamas Ch. Dioro asistentu, jis užsitarnavo mados meistro palankumą, nulėmusį tai, kad būtent Y. Saint Laurent’as buvo pasirinktas kaip Christiano Dioro įpėdinis. Pirmojoje savo kolekcijoje, kurtoje „Christian Dior“ mados namams, Yvesas išlaikė iki tol puoselėtą prabangos, subtilumo ir prašmatnumo liniją, tačiau reformavo siluetą, suteikdamas jam trapecijos – tolygaus platėjimo – formą.

Nors kolekcija ir atnešė pripažinimą bei šlovę mados pasaulio scenoje, visgi šis pakilimas netruko ilgai. Spekuliacijomis apipintą kvietimą atlikti karo tarnybą Yvesas gavo 1960 m., tapusiais tiek pražūtingiausiais, tiek vienais lemtingiausių jo gyvenimo metų.