– Jeigu galėtumėte grįžti į praeitį, ką norėtumėte sau jaunesnei perduoti?

– Ateityje bus visko, bet turi atminti, kad tu gali. Turi mylimus žmones šalia, kurie yra su tavimi nepaisant nieko. Viskas gerai klysti, viskas gerai būti netobulai, viskas gerai būti silpnai, viskas gerai sakyti „ne“. Tu nesi viena. Atmink tai. Tad pasitikėk savimi, pasitikėk gyvenimu ir judėk pirmyn. Ir niekada nepamiršk, kad kur kas paprasčiau gyventi, kai „žaidi gyvenimą“.

– Ar buvo taip, kad, kol studijavote psichologiją universitete ar savanoriavote Vaikų linijoje, galvodavote, kad va šito dalyko turėtų būti mokoma ir mokykloje? O jei buvo taip, tai koks jis ir kodėl tai svarbu perteikti jaunuoliams?

– Iš tiesų tiek mokantis, tiek savanoriaujant buvo labai daug tokių dalykų. Psichologija yra labai plati sritis. Ji moko bendrauti, spręsti konfliktus, pažinti save, savo emocijas ir mintis. Jei visi nuo mažens būtų to mokomi, išvengtume daugybės problemų bei sutrikimų augant ir bręstant.

Manau, kad nuo mažens turėtume būti mokomi emocijų pažinimo, jų priėmimo. Lietuvoje vis dar dažnai susiduriame su tuo, kad paklausus „kaip tu jautiesi?“ vis dar sulaukiame atsakymo „gerai“, „blogai“ arba „normaliai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją