Diskusija – stipraus sąmoningumo reikalaujantis procesas, kurio metu iškyla į paviršių ir daug mūsų emocinio prisirišimo, realybės neigimo, diskusija gali mus įtraukti į susitapatinimą su savo protu. O žmonės per kartas mokyti, kaip reikia elgtis visuomenėje, paminant savo tikruosius jausmus – diskusija jiems tampa tikru savo emocinio intelekto išbandymu. Todėl dažnas pasirenka racionalaus proto perspektyvą, tam, kad jaustųsi diskusijoje turintis tikimybės „iškovoti“ savo poziciją, pasinaudojant surinkta informacija ir faktais. Diskusija tada tampa „karo lauku“ ir reikalauja daug energijos joje išlikti sveikam. 
Norėčiau pakviesti jus pažiūrėti į diskusiją kitu kampu, kur pokalbiuose ištirpsta susiskaldymas tarp žmonių ir atrandama galimybė kurti vertę tiek joje dalyvaujantiems, tiek ją stebintiems. Pojūtis pabaigoje – lyg būtumėte pamilęs gyvenimą iš naujo, o jūsų informacijos laukas – išsiplėtęs per visus pasaulio žemynus. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją