Labai dažnai sąvoka paauglystė suvokiama kaip kažkoks „siaubas“. Kai pasakau, kad turiu dvi paaugles dukras, dažniausiai susilaukiu aplinkinių užuojautos. Iš kur kilęs toks požiūris? Ar tikrai paauglystė yra sunkių išbandymų metas tėvams? Žinoma, kad taip. Jei turite vaikų nuo 11 iki 18 metų, turite suvokti, kad reikės padirbėti. Sakau „padirbėti“, nes geri ir tvirti santykiai yra sunkus, kruopštus darbas ir tai taikytina ne vien santykiuose tarp tėvų ir vaikų.

Vieną popietę susiruošiau apsilankyti prekybos centre. Kaip įprastai, praeinu GP patikrą ir patraukiu link slenkančių laiptų į antrą aukštą. Staiga šalia išgirstu: „Kokia k..., per mažai davė, b..., galėjo daugiau duot.“ Žvilgt – o ten vienos man pažįstamos trylikametė dukra, besiskundžianti savo draugei. Supratau, kad mama davė pinigų pramogoms, bet, matyt, kad dukros poreikiai didesni, nei duota pinigų suma. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją