Kai išgirstame apie vyrą, medžiojantį mamutus, prieš akis dažniausia iškyla toks vaizdas: gaurais apaugęs, murzinas, su sukirmijusiais dantimis, nemokantis kalbėti, kuoka mosikuojantis neandertalietis. Laikai pasikeitė, tad pasikeitė ir vyro-medžiotojo įvaizdis. Mamutai mutavo, pakeitė formas, medžioklės plotai išsiplėtė ir tapo praktiškai beribiai. Vyrai nori sau leisti medžioti virtuvėje pasipuošę prijuoste, atlikdami nuostabius piruetus užsidėję puantus, kurdami moterims įstabiausias šukuosenas, prižiūrėdami rūtadaržius puoselėjamose sodybose ir t. t.

O kaip tokį vyro įvaizdį komentuoja psichologai? „Tiek šiomis dienomis, tiek anksčiau iš vyrų yra tikimasi, kad jie pasirūpins šeimos, namų saugumu. Todėl pasakyme: „vyras privalo sumedžioti mamutą“ pirmiausiai girdžiu prašymą, kad vyrai būtų drąsūs, ryžtingi, tvirti, ištvermingi, atsakingi. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją