Vis tik žmonės nėra tapatūs protui. Protas yra tik dalis jų, t. y. įrankis spręsti informacijos rebusams. Tuo pačiu požiūriu ir kompiuterio programos yra kuriamos. Rinkoje dirbtinis intelektas (DI) yra tiesiog žmogaus „paturbintas“ protas, bet ne pats žmogus. O štai kūriniai, idėjos, filosofija ar kita „fantastika“ iš tikrųjų mokslui padeda tobulėti ir atrasti inovatyvesnius tyrimų metodus ar tikslingiau išsikelti tyrimų hipotezes. Tobulėjame, progresuojame dėl kartais absurdiškų idėjų, tokių kaip skrydis į Marsą paprastam žmogui. Todėl bendradarbiavimas tarp mokslo ir fantazijų, manau, yra būtinas procesas mūsų evoliucijai. O kad šie du skirtingi poliai susilietų ir įžiebtų kažką tikrai unikalaus, mes turime išlavinti savo gabumus bendradarbiauti mintimis, pradedant nuo paprasto pokalbio su kitu žmogumi.

Lengva pasakyti, sunku padaryti? Išdrįsiu paprieštarauti ir straipsnio pabaigoje pateiksiu jums 5 praktinius minčių lavinimo etapus, kurie padės kurti žmonių pasitikėjimą jumis bei tikėjimą savimi įvairių pokalbių metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją