Neatlaikė tos santuokos, kurios ir taip braškėjo

Lietuvoje šiemet padaugėjo ištuokų prašymų, lyginant su praėjusiais metais. Tokią išvadą, remdamasi savo bei kolegų patirtimi, daro advokatė, Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos profesorė dr. Inga Kudinavičiūtė-Michailovienė. Statistikos departamento duomenimis, 2020-aisiais santuokų ir ištuokų rodikliai buvo netgi šiek tiek mažesni nei užpernai. Vis tik šiemet, kaip pastebi advokatė, dažniau nei įprastai tenka dirbti su santuokos nutraukimo bendru sutikimu bylomis. 

„Kol kas tai nėra šimtu procentų patvirtinta sociologinių tyrimų, todėl vartojame sąvoką „galimai“, vis tik tas pandeminis aspektas galimai padarė savo. Pernai vasario mėnesį buvo paskelbta ekstremalioji situacija, kovo mėnesį buvo įvestas karantinas – buvo įdiegtas tam tikras žmonių teisių suvaržymas. Asmenims patekus į tą apribojimų kontekstą – priverstinai palikus komforto zoną, kuri buvo įprasta žmonių gyvenimo būtis, patogi ir nusistovėjusi, tai turėjo įtakos ir jų santykių kokybei“, – pastebi advokatė. 

I. Kudinavičiūtė-Michailovienė pateikia pavyzdžių, kas galėjo turėti įtakos sutuoktinių santykių pablogėjimui:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją