Miestas, suręstas ant trisdešimties tūkstančių salų, nuolankiai prisiima savo šalčio auką. Vienintelis priešnuodis šalčiui yra aktyvi fizinė veikla. Tinkamas apavas ir rūbai, žinoma, taip pat.

Šiomis dienomis saulė čia ima leistis apie antrą valandą ir trečią valandą dienos čia jau būna visiškai tamsu. Miestą skrodžia šviečiančios, klykiančios, pulsuojančios iškabos. Jos mirguliuoja kaip kaleidoskopas visomis įmanomomis spalvomis – nuo žydros kaip negilaus vandenyno dugnas iki ryškiai oranžinės kaip apelsinų fiesta, nuo santūrios žalios kaip augalynai iki romios ir suvaldytos rožinės it kramtomoji guma. Šviesos gyvina, šviesina, skaidrina, valo, švyturiuoja ir tokiu būdu sakralina tamsą. Galbūt ne taip nuosaikiai ir tauriai, kaip laiku iškritęs sniegas, tačiau greitai ir efektyviai atlieka savo darbą, it galinga tolius nušviečianti švyturio šviesa arba šachtos darbininkų prožektorių tunelių tamsą skrodžianti šviesa. Taurus tamsos šviesintojas, misija įvykdyta, sere, eilini Frankai, šauniai padirbėta.

Vilniuje šiomis savaitėmis saulė leidžiasi apie ketvirtą, ir jūs, ko gero, galvojate, tik pamanykit, kas ta valanda. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)