Taip būdavo išbalansuojama vaiko psichika ir jis jausdavo nuolatinį erzulį. Tokiu būdu tapdavo „blogas“. Taip sudėliotą santykį ir išugdytą asmenybę ilgainiui labai sudėtinga atstatyti. O dabar yra kitaip?

Ar dabar yra kitaip?

Žmogaus pokyčiai nevyksta greitai. Technologijos vystosi greitai, bet žmogaus suvokimas, įpročiai, elgesena keičiasi pamažu. Per kelias kartas. O karta, tai apie 18–30 metų laikotarpis. Yra populiarus lietuviškas pasakymas „iš kartos į kartą“. Taip ir su suvokimu apie vaikus, apie jų ugdymą, patirtis, žinias ir elgseną mes perduodame iš kartos į kartą. 

Kai mane ugdė, dar buvo gyvas įsitikinimas, kad vaikai turi besąlygiškai paklusti tėvams. Įsitikinimas, kuris atėjo iš mano senelių, prosenelių laikų. Dabar vaikams suteikiama daugiau laisvės, tačiau vis dar yra tranzitinis laikotarpis tarp „tėvai žino geriau“ ir vaiko patyriminio ugdymosi ir gyvenimo pažinimo. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją