Šis sutrikimas yra vienas labiausiai varginančių. Nuo jo kenčiantys žmonės yra tarsi apsėsti. Jie jaučia liguistą, nenumaldomą potraukį atlikinėti vienus ar kitus veiksmus, galvoti nuolat apie vienus ir tuos pačius dalykus. Turintieji šį sutrikimą supranta, kad jie elgiasi nelogiškai, kad jų veiksmai – visiška beprasmybė, tačiau negali tam pasipriešinti. Jeigu gali – tada šis apsėdimas dar nėra sutrikimas. Juk turbūt kiekvienas yra bent kartą gyvenime suabejojęs, ar užrakino duris, ir grįžęs patikrinti, o po to vėl suabejojęs, ar tikrai gerai patikrino, ir vėl grįžęs patikrinti. Kartais taip elgiasi išsiblaškę žmonės, nes jie tikrai yra linkę kažką pamiršti, kažką pamesti, kažką pražiopsoti. Tačiau patikrino keletą kartų ir viskas.

Vis tik jeigu asmuo elgiasi kompulsyviai, jeigu šis jo troškimas kyla iš vidaus, jeigu tai trukdo ilsėtis ir dirbti – tiesiog normaliai gyventi, tada galima jau neabejoti: tai obsesinis kompulsinis sutrikimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją