Žinoma, dramblys čia – alegorija daikto ar dalyko, kuris jums visiškai nereikalingas, kuris kainuoja, bet naudos neduoda jokios, negana to, nėra, kur tą daiktą laikyti. Nei parduosi, nei padovanosi, nei pats naudosi. Gerai, jeigu tai tik blizgus baklažanų spalvos lūpdažis, nuo kurio lūpos atrodo kaip mirtinai sušalusio žmogaus. O jeigu tai rimtesnis pirkinys, pavyzdžiui, automobilis? Tokiu atveju suprasite, kad patekote į bėdą.

Tai nebūtinai daiktas, kurį nusiperkate neapgalvoję, spontaniškai ir kažkieno įkalbėti. Tai gali būti ir įpiršta paslauga, ir primesta kompanija, ir jūsų sugaištas laikas, nes nemokėjote pasakyti „ne“. Dramblys gali būti bet kokia situacija, kuri jums yra primesta, pavyzdžiui, kad ir jūsų įtraukimas į kokią nors organizaciją, į kurią nenorėjote stoti. Situacijų gali būti daugybė, tačiau jos vadinamos drambliais tada, kai į jas patenkate kieno nors įkalbėti, o jums patiems tai tik apsisunkinimas, išlaidos ir t. t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją