Daug kas mano, kad įsipareigojimas santykių srityje – tai vedybos. Toli gražu ne, įsipareigojimai gali būti ir be vedybų – lygiai taip pat, kaip ir net oficialiai susituokę žmonės gali bijoti įsipareigoti vienas kitam. 

Ši baimė yra kažkuo panaši į intymofobiją, tačiau tai – ne tas pats. Intymofobijos atvejubijoma artimų santykių, bijoma prieš kitą žmogų būti atviram, baiminamasi, kad nebeliks jokių ribų ir neva bus prarasta individualybė, galų gale – asmeninė laisvė. Įsipareigojimų baimės atveju bijoma ne artumo, o to, santykiuose teks įsipareigoti, pavyzdžiui, derinti su partneriu asmeninį laiką, derinti savo interesus su partnerio interesais ir, galbūt, ko nors atsisakyti, kai partneriui reikės tavo dėmesio, pagalbos.

Santykių psichologas Wielandas Stolzenburgas pastebi, kad kai kuriems šiuolaikiniams žmonėms sunku įsitraukti į kažką rimto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)