Skaitmeninė reputacija

Takoskyra tarp realaus ir virtualaus pasaulio tampa vis labiau neapibrėžta, nes su tuo pačiu žmogumi galime bendrauti ir gyvai, ir susirašinėti elektroninėmis žinutėmis. Tačiau taip pat svarbu suvokti, kad internetas jau nustoja būti anonimišku. Prieš dvidešimt metų bet kas forumuose galėdavo prirašyti šlykštynių slapyvardžiu „reniuxxx_14“, o šiandien jau turime visur registruotis atskleidžiant svarbius savo tapatybės duomenis. Autorizuodamiesi, paliekame savo telefono numerį, elektroninio pašto adresą, arba veikiame prisiregistravę per savo socialinio tinklo paskyrą. Tai reiškia, kad, ką bedarytume internete, viskas atsilieps mūsų skaitmeninei reputacijai, todėl galimai ir realiam įvaizdžiui.

Jūsų veiksmai internete nelieka be pėdsako, todėl, nepakankamai atsakingai ir neapdairiai naudojantis socialiniais tinklais, galite būti vienaip ar kitaip nubausti tų institucijų ir žmonių, kuriuos užgaus jūsų virtualus elgesys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją