Salmanas Rushdie savo knygoje „Quichotte“ („Kichotas“) aprašinėja indų kilmės milijardierių, praturtėjusį iš po liežuviu purškiamo narkotiko, kuris buvo ramiai pardavinėjamas kaip vaistai. Ši istorija – tikra. Dabar jau buvęs milijardierius Johnas Kapooras, fatanilio gamintjo „Insys“ įkūrėjas, buvo apkaltintas tuo, jog pardavinėjo šį stiprų nuskausminamąjį ir tiems, kuriems jo visiškai nereikėjo. Likus savaitei iki tol, kol šis netradicinis narkobaronas gavo 5,5 metų kalėjimo, kitas milijardierius Jaime Botinas, gavo 18 mėnesių kalėjimo, nes bandė iš Ispanijos išvežti Picasso paveikslą. Ir čia tik kelių savaičių juodasis sąrašas.

Kai kurie iš jų buvo išsukti advokatų ar pabėgo į šalis be ekstradicijos susitarimų. Kai kurie sėdi ypatingos saugos kalėjimuose JAV ar lageriuose Rusijoje. Kai kurie iš jų prarado beveik viską, ką turi, o kai kurių turtai jiems besėdint paaugo. Pažiūrėkim, kokiais kriminaliniais nusikaltimais yra kaltinami pinigų maišai, ir kaip jiems baigėsi visuomenės paskirtos bausmės?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją