Iš tiesų dažnai po atostogų apima slogutis, savotiška melancholija. Ir ne tik po atostogų – po švenčių ar praėjus ilgai lauktam mielam įvykiui, taip pat jaučiama savotiška nostalgija. Daugelis šį jausmą vadina poatostogine arba pošventine depresija. Tai netinkamas terminas. Kaip žinia, depresija yra liga ir nereikia jos painioti su bloga nuotaika, nusivylimo jausmu, liūdesiu, slogučiu ar nostalgija.

Milena pasakoja: „Paskutinės mano atostogos buvo fantastiškos. Daug saulės, daug laiko skaityti, vaikščioti, niekur neskubėti ir jaustis laisvai. Dienos ritmas priklausė man. Atrodė, kad įgaunu jėgų visam gyvenimui. Po dviejų savaičių grįžtu namo – ir staiga jaučiuosi neįtikėtinai tuščia. Nedžiugina nei gražūs namai, nei artimi žmonės.“ Pažįstamas jausmas, tiesa?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją