Nemeilė ir nereikalingumas

Žmogaus frazėje „manęs niekas nemyli“ ar „aš niekam nereikalingas“ dažniausiai slypi nepasitikėjimas savimi ir laukimas patvirtinimo, kad jį tikrai myli ir kad jis tikrai reikalingas.

Bet yra vienas įdomus niuansas ir esminis skirtumas tarp šių dviejų frazių. Kai žmogus sako, kad „manęs niekas nemyli“, jis kalba apie kito žmogaus jausmus. O kai jis sako „aš niekam nereikalingas“, jis subjektyviai įsivaizduoja, kad yra neįdomus. Vis dar neapčiuopiate skirtumo? Žmogus, sakydamas „niekas manęs nemyli“, gali būti teisus – jis išties gali būti nemylimas. Tačiau sakydamas, kad yra „niekam nereikalingas“, gali apmaudžiai klysti. Pirmoji frazė yra apie jausmus, antroji – apie santykius. Kalbėkime atvirai: jūs galite būti labai reikalingas, bet nebūtina jūsų už tai mylėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)