Kad ir kaip stengėsi, žmonės vis tiek jos nemėgo

Michailas Gorbačiovas susipažino su būsima žmona 1951 metais Maskvos valstybinio universiteto studentų klube. Tuo metu Raisa studijavo šio universiteto filosofijos fakultete.

„Ji nebuvo gražuolė, bet labai miela: nuolat besišypsanti, spindinčių akių, grakščios figūros ir kerinčio balso“, – dalijosi prisiminimais Gorbačiovas.

Iš pradžių Raisa nenorėjo jokių draugysčių su Michailu. Mat mergina neseniai buvo išsiskyrusi su savo sužadėtiniu. Ji nepatiko jo tėvams. Jie buvo žymūs to krašto partijos veikėjai. Todėl pasakė, kad mergina iš paprastos, darbininkų šeimos jiems netinka. Bet Gorbačiovas nepasidavė ir, po dvejų metų merginimo, užkariavo jos širdį. Norėdamas užsidirbti pinigų vestuvėms, teisės studentas per atostogas įsidarbino gimtojoje Stavropolio krašte kombainininku – rinko javų derlių.

Jų vestuvės vyko studentų valgykloje. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)