Kiek kartų bekartotume lietuviams – ištikimiems Romos gerbėjams, kad vagys pandemijos metu itin suaktyvėjo. Krepšininkai (it. borseggiatori) Italijoje – ne italai, o emigrantai, romai. Išoriškai gal kiek panašūs į italus, juodaakiai, juodaplaukiai, įdegusio gymio, tik elgesio manieros kiek kitokios. Aš juos minioje išskiriu.

Kiek kartų sakėme, kad pandemijos metu vagys patyrė visišką abstinenciją, juk karantino metu iš savų barakuose nevogsi, todėl dabar jiems pirštai itin niežti. Mūsų turistai net įsižeidžia, kad tarsi kokiems mažvaikiams kartojame vis tą patį: „Būkite budrūs. Jus atpažįsta. Todėl nesinešiokite grynųjų, neatsipalaiduokite.“

Atšauna, dažniausiai juokdamiesi, o kartais net piktai – juk ne pirmą kartą išvykome į užsienį. 

Galbūt dar kartą apie vagystes Romoje nebūčiau rašiusi. Vagia juk visur. Taip pat ir Lietuvoje. Tik ten mes elgiamės kitaip. Bet paskutinis atvejis unikalus. Susijęs su geismais ir erotika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)