Sako, kad vieni yra lygesni už kitus

Egzotinių kačių augintojų gynėjas, pats servalą ir Azijos leopardinę katę laikantis Donatas Mohamad Ali apie gyvūnų konfiskavimą viešai yra kalbėjęs ne kartą. Jis sako, kad labiausiai šių kačių augintojus piktina nevienodos sąlygos – iš vienų gyvūnai konfiskuojami, o kitiems leidžiama juos pasilikti. Tiek vienoje televizijos laidoje, tiek savo feisbuko įrašuose, tiek DELFI jis sakė, kad aplinkosaugininkai buvo užsukę ir pas jį, tačiau katės nepaėmė, o pasiūlė jos laikymui įsigyti leidimą už 900 eurų. Tiesa, jokio leidimo Donatas sako taip ir negavęs.

„Iki 2018 metų kovo 1 dienos buvo galima laikyti ir veisti savanos servalus. Žmonės jų prisipirko ir dabar jas atiminėja. Jeigu žmogus pateiks dokumentus, kad nusipirko iki tos dienos, kai buvo leidžiama, jas turėtų leisti pasilikti, tačiau jei yra jaunų, gimusių po metų kačių, jas atims tikrai“, – komentuoja jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)