„Ar atsispindi iniciacija į vyrus sporte – vaikų, berniukų, paauglių nuo 8 iki 14 metų – pagrindinė tema ir iššūkis. Veikiausiai geriausiai ji atsispindi įvairiose komandinėse sporto šakose. Tačiau tas atspindys, kiek pastebiu, yra kreivas, gyvename kreivų veidrodžių karalystėje“, – sako Andrius Guginis.

Kuriantis praktikas, lektorius, daugiausiai su futbolo bendruomene ir treneriais, mokytojais ir vaikais dirbantis vyras teigia, kad iniciacija turi vykti palaipsniui, neperspaudžiant: „Jei būdamas aštuonmetis padariau klaidą, man turi būti sukurta erdvė tai klaidai ištaisyti per tam tikrą laikotarpį. Dabar sporte to nėra. Viskas ten vyksta greitai. Jei įvyko klaida dabar, tai po 2 sekundžių ji turi būti panaikinta. Iniciacija įgauna frustracijos atspalvį.

Jei kalbame, kad sportas gali būti vienu iš vyrų kelių, kelionės pradžia – labai gerai, bet reikia suprasti, kad kelionės pradžioje reikia duoti berniukui tam tikrą kreditą. Tuomet klaidos įteisinimas įgyja visai kitą formą. Jei nebijosiu klysti 8-10 metų vienoje ar kitoje sporto šakoje, galbūt man pasiseks ateityje 11 m baudinį realizuoti geriau nei trims Anglijos futbolo rinktinės jaunuoliams lemiamoje Europos futbolo čempionato finalo baudinių serijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)