Tekstas pirmą kartą publikuotas Delfi.lt 2015-10-23.

Jis pastebi, kad nors šiandien dauguma to laikotarpio žmonių ir pamena šią frazę, tačiau nereikėtų jos vertinti labai tiesiogiai. Anot jo, buvo bandoma pasakyti, kad Sovietų sąjungoje nėra lytinių santykių skatinimo, sekso prekių platinimo ar nuogo kūno demonstravimo ir visa tai buvo įvardijama vienu žodžiu „seksas“.

„Tai buvo tarsi užkoduotas žodis, kuris reiškė neteisingus, perdėtus su seksu susijusius dalykus. Turbūt minties, kad žmonės nesimylėjo, nebuvo. Žmonėms buvo aišku, kad seksas vyksta, bet tas požiūris buvo gana puritoniškas, kad tai yra nedrovu, negera“, – aiškina specialistas.

Dėl tokio požiūrio į lytinius santykius apie juos nebuvo nei garsiai kalbama, nei rašoma, todėl daliai jaunų žmonių kildavo nemažai klausimų, susijusių su lytiniu švietimu, į kuriuos atsakymus rasti pavykdavo tik slapčia iš rankų į rankas keliaujančiose brošiūrose. Gėda buvo net skaityti romanų vietas, kuriose aprašomas intymus dviejų žmonių suartėjimas, o filmuose tokios scenos būdavo iškerpamos dėl cenzūros. O ką jau kalbėti apie apsisaugojimo priemonių pirkimą.

Pirkdami prezervatyvus šnibždėdavo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)