Per penkiasdešimt karjeros metų Alas Pacino vaidino mafijos narius, narkotikų baronus, policijos tyrėjus, CŽV ir FTB agentus. Tai įrodo, kad jo įkūnijamiems herojams būdingas ne tik nepažabojamas temperamentas, bet ir nepaprasta charizma. Be abejo, taip yra tik dėl A. Pacino asmenybės – jis tiesiog gimęs būti aktoriumi. Dar vaikystėje Alas Pacino buvo įsimintinas ir nepalikdavo abejingų – ne dėl mažo ūgio, o dėl gyvybingumo, guvaus būdo ir gebėjimo atkartoti įvairių personažų mimikas bei elgesį. Būtent dėl to vaikystėje jam ir prilipo pravardė Aktorius.

Ar žinojote, kad iš tiesų Alo – tai Alfredas? Esame įpratę girdėti sutrumpintą aktoriaus vardą, o Alfredu, kaip jį pavadino tėvai, imigrantai iš Italijos, jo niekuomet niekas ir nevadino. Kilęs iš religingos šeimos Alas Pacino vis dėlto nepasižymėjo nei pamaldumu, nei švelniu charakteriu. Būdamas jaunuoliu nuolat įsiveldavo į muštynes, o kartą jį netgi pašalino iš mokyklos už prastus pasiekimus. Kažin, kur dabar būtų šis garsus vyras, jei ne jo talentas vaidinti. Laimei, Alas Pacino visą savo energiją ir aistrą nukreipė į darbą kino industrijoje ir taip pelnė pripažinimą bei šlovę. Tačiau, nepaisant garsių vaidmenų ir sėkmės didžiuosiuose ekranuose, tikroji šio aktoriaus meilė yra teatro scena.

Savo karjerą A. Pacino pradėjo dar 1966 m. Niujorko aktorių studijoje, o visai neseniai tapo šios organizacijos prezidentu. Visą save pašventęs aktorystės menui Alas Pacino taip ir nesugebėjo išlaikyti asmeninių santykių. Tačiau turi tris vaikus nuo dviejų skirtingų moterų: Marie (32 m.) ir dvynius Antoną Jamesą bei Olivią Rose (20 m.).

Manau, kad man pasisekė, nes A. Pacino teko sutikti net kelissyk. Kaskart nenustoju stebėtis, kaip jis geba perteikti mintis ne tik žodžiais, bet ir nepaaiškinama energija. Kaip pats sako: „Kai pasensti, tavo sakiniai tampa kur kas ilgesni.“ Ir iš tiesų, apie ką Alas Pacino bekalbėtų, tai daro su aistra ir todėl monologas primena trumputį spektaklį. Pamatęs šį vyrą gyvai gali pamanyti, kad jis nė kiek nepanašus į garsų ir įtakingą aktorių: papūstų plaukų šukuosena, pridedanti kelis centimetrus prie nedidelio ūgio, bohemiškai netvarkingi barzdos šeriai, į erelio snapą panaši nosis ir kimus balsas. Visgi ne veltui sakoma, kad apie knygą negalima spręsti iš jos viršelio. Vos atsidūrę šalia Alo Pacino būsite pakerėti charizmatiškos jo asmenybės. Ko gero, raktas į kiekvieno širdį yra tyras nuoširdumas. Ir šis vyras tą raktą turi.

Geriausias būdas pažinti Alą Pacino – tai išgirsti apie jį iš jo paties.