Naujajame tūkstantmetyje vėl išsirikiavo visa eilė pabaigos skelbėjų. 2010 turėjom išnykti pagal „Auksinės aušros ordino“ raštus, parašytus dar XIX amžiuje. 2012 laukėm nesulaukėm dar Majų pažadėtos Nibiru kometos. 2013 m. pabaigą žadėjo Rasputinas. O 2020 m. Jeane Dixon, viena žinomiausių ekstrasensių ir astrologių. Kol kas – ramu. Bet 2026 m. bus paskutiniai pagal Mesijo fondą. 2060-ieji – pagal serą Isaacą Newtoną. 2239-ieji – pagal ortodoksų Talmudą. 2280-ieji – pagal Koraną. Maždaug 4600 m. bus Maitreya pagal budizmą. Žinoma, kad kažkada viskas baigsis. Gal supervulkanas. Gal mėnulis nukris ant žemės. Gal užges saulė. Bet taip toli mums įsivaizduot per sunku. Mes nebijom kažko, kieno šansai panašūs į loterijos. Nebijom ir to, kas vyks po milijono metų. Bet būtų visai pravartu sužinoti, kaip gali viskas baigtis per artimiausius 100 metų. Pažiūrėkim, ką kalba mokslas.

Eschatologija – tai mokslas, kaip VISKAS baigsis. Kaip išnyks gyvybė. Kaip užsilenks civilizacija. Kaip įvyks bum bum, ir viso gero. Dažniausiai ši koncepcija susijusi su religijų pasaulio pabaigos pasakojimais, bet mes paieškokim tarp neaiškių pasakojimų tų teorijų, kurios, kad ir kaip būtų baugu, būtų tikros ir pagrįstos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)