Bipolinis sutrikimas yra ne šiaip nuotaikos svyravimas. Tai liga, kuri žmogui sukelia labai daug kančių, išvargina, negana to, žmogus dėl savo sutrikimo gali patekti į keblias situacijas. Juk, kai būna manijos periodas, asmuo nesugeba įvertinti savo jėgų, blaiviai analizuoti situacijos ir savęs joje. 

Bipoliniam sutrikimui yra būdingi aktyvumo ir pasyvumo periodai. Aktyvusis periodas – tai manija, kuomet žmogus jaučiasi kupinas jėgų, ryžto, yra be galo darbingas, pakilios nuotaikos. Tačiau po to seka jėgų atoslūgis, dar vadinamas hipomanija. Šiuo laikotarpiu žmogus išgyvena depresijai būdingus jausmus, gali pasireikšti vieni ar kiti depresijai būdingi simptomai. Tokie nuotaikų kraštutiniai svyravimai ne tik išvargina, bet ir sukelia įvairiausių problemų, tokių kaip polinkį priklausomybėms, suicidinių bandymų, problemų šeimoje, visuomenėje. Gali atsirasti ir finansinių ar teisinių problemų, kurias išspręsti reikia jėgų.

Mantui diagnozuotas bipolinis sutrikimas ir paskirtas gydymas. Nors jam ir paskirti vaistai ir nors aišku, kad bipolinis sutrikimas yra liga, vyriškis nenori, kad jis būtų įvardijamas kaip sergantis asmuo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)